top of page

Intervisie

intervisie
Image by Heather Shevlin

Ben je bereid om werkgerelateerde problemen bij de kern aan te pakken?

Intervisie is een waardevolle methode om in een werk gerelateerde context problemen door bevraging af te pellen naar een dieper niveau. Vooraf wordt iedere deelnemer gevraagd om na te denken over een probleem op de werkvloer dat hen persoonlijk heeft geraakt. Deze issues worden door iedere deelnemer aan het begin van de intervisie ingebracht. De groep bepaalt middels een stemronde samen welk probleem centraal komt te staan in de sessie. Vervolgens wordt de inbrenger van het probleem op een verdiepende en oordeelloze wijze bevraagd door de overige deelnemers met als doel om bij de diepere kern van het probleem te komen.

 

Voor de inbrenger wordt het daardoor ook duidelijk waarom het probleem hem of haar zo raakt. Vaak hebben de andere deelnemers ook herkenning bij dit probleem waardoor zij zelf ook worden aangezet om hier iets van te leren. De sessies vinden altijd in een uiterst vertrouwelijke setting plaats waardoor de deelnemers zich ook vrij voelen om dingen te delen en zich kwetsbaar op te stellen. Buiten het feit om dat een probleem grondig wordt aangepakt, groeit ook de verbondenheid tussen de deelnemers.

Wat de groep van mij kan verwachten is een setting waarin vertrouwen, veiligheid, discretie en respect voor elkaar centraal staan. Ik bied de deelnemers alle ruimte en zal daar interveniëren waar nodig. De behoeften van de groep staan voor mij centraal en daar waar ik een waardevolle aanvulling kan geven vanuit mijn eigen expertise en wijsheid, zal ik dat zeker doen!

bottom of page